Het grillige koersverloop van Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies versterkt de aantrekkingskracht, maar zorgt tegelijkertijd ook voor koudwatervrees onder beleggers. Maurice Mureau, CEO van cryptocurrency beleggingsfonds Hodl.nl heeft de cryptomarkt in snel tempo volwassen zien worden.

Met inflatiecijfers van 7 procent zijn particuliere beleggers nog meer afhankelijk van hoger rendementen op hun portefeuille. “De inflatie gaat voorlopig niet terug naar onder de 2 procent. De ECB en FED hebben daar de beleidsruimte niet voor. Dat maakt beleggen in crypto’s erg interessant. Cryptocurrencies zijn een aantrekkelijke aanvulling op de beleggingsportefeuille vanwege de asymmetrische risico-rendementsverhouding. Het is een nieuwe, snelgroeiende beleggingscategorie. De risico’s zijn groot, maar de potentiële opbrengst is groter.”

Veiligheid

De sector zet forse stappen om het minen van crypto’s te verduurzamen en te vergroenen, vertelt Mureau. “Er wordt steeds meer over nagedacht, waarbij miners op dit moment worden ingezet als er een overaanbod aan elektriciteit uit bijvoorbeeld zonne-energie is, dat het netwerk niet aankan. Zo zijn er al Nederlandse glastuinbouwers die besparen op de gasrekening door de warmte te gebruiken afkomstig van bitcoin miners.”

Hodl beschermt de cryptocurrencies met het hoogste beveiligingsniveau, Ledger Vault. “Bij ons heb je geen issues rondom inbraken of zoekgeraakte wachtwoorden en toegangscodes, waardoor je niet meer bij je crypto’s kunt.” Betrouwbaarheid is een tweede kernwaarde. “We zijn volledig transparant. Onze AFM-geregistreerde beleggingsfondsen voldoen aan alle proces- en verslagleggingseisen. We ontzorgen volledig. Zo ontvangen onze beleggers bijvoorbeeld ook jaarlijks hun fiscale opgave.”

De globale onrust heeft de regulering van de cryptomarkt versneld. Naar verwachting zijn fondsen en handelsplatforms vanaf 2024 onderworpen aan Europese regelgeving. Mureau verwacht dat de regelgeving de vraag en daarmee de handelskoersen van crypto’s zal opstuwen. “Institutionele beleggers zullen cryptocurrencies nog meer dan nu adopteren als onderdeel van hun strategie.”

De cryptobeleggingsfondsen van Hodl voldoen aan alle proces- en verslagleggingseisen.

Bescherm je vermogen en kies voor het best presterende crypto fonds van 2021: www.hodl.nl