Na twee jaar corona gaan we langzaam terug naar het oude normaal. Sommige zaken zijn blijvend veranderd, zoals onze manier van werken. Met het hybride werken krijgen kantoren een andere rol en flexibele inrichting.

Hybride werken

Stap voor stap gaan we terug naar kantoor, en dat kantoor is veranderd. Het wordt vooral een ontmoetingsplek, gericht op (informeel) overleg en samenwerken. De inrichting van de ruimte wordt steeds flexibeler. Omdat niet iedereen meer tegelijk aanwezig is, zijn er veel minder werkplekken nodig. Minder werkplekken betekent dat meer mensen van dezelfde werkplek gebruikmaken en juist dan is het van groot belang dat de werkplek flexibel is en maximaal aanpasbaar is aan individuele wensen en werkstijlen. Gezond en productief gebruik van technologie draait onder meer om een goede werkhouding.

Beeldschermwerk

Omdat we preventie vooral meten in termen van ‘afwezigheid’, vergeten we soms dat klachten aan schouder, nek en rug kunnen leiden tot vermoeidheid, afleiding en lagere productiviteit. Veel gezondheidsklachten zijn beeldschermwerk gerelateerd, bijvoorbeeld door langdurig werken met een laptop of door een beeldscherm dat structureel te hoog of te dichtbij staat. Het is belangrijk om regelmatig van werkhouding te wisselen en actief te blijven gedurende de dag. Dan voel je je beter en ben je productiever. Afwisselend zittend en staand werken is een goede manier, maar het is vooral belangrijk om in beweging te blijven gedurende de dag en regelmatig van werkhouding te veranderen. Dat begint met de werkplek zo gezond mogelijk in te richten, te beginnen met een goed gepositioneerd beeldscherm. De ergonomische werkplekoplossingen van Ergotron zijn intuïtief en eenvoudig instelbaar voor verschillende gebruikers.

U vindt onze ergomische werkplekoplossingen op: www.ergotron.com/nl-nl