-2.5 C
Amsterdam
02/12/2023
ADVERTENTIE

Een vakantie boek je om unieke ervaringen te beleven. Drie natuur-organisaties bieden daarom een honderdtal unieke vakantiehuizen aan. Op de mooiste plekjes in de Nederlandse natuur.

Een zonsondergang over een spiegelglad meer. Een kudde herten op een open plek in het bos. Een picknick in het weiland met het hele gezin. Of een romantische avond voor de knetterende open haard. Sommige vakantieherinneringen blijven je een leven lang bij. Dierbare herinneringen van momenten die je met geliefden deelt op vaak unieke plekjes, die alleen voor jou lijken gemaakt. Niet voor niets keren steeds meer mensen zich af van de georganiseerde pakketreizen met inwisselbare hotels of bungalowparken.

Mooiste natuurgebieden

Precies voor al die mensen hebben drie van Nederlands grootste natuurorganisaties de handen in elkaar geslagen. Gezamenlijk beheren Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en De Provinciale Landschappen een flink deel van onze mooiste, door het gehele land gelegen natuurgebieden. En ook een verzameling prachtige, maar ongebruikte huizen die zich in deze gebieden bevinden. Bijvoorbeeld de huizen van boswachters die vaak niet meer in het gebied zelf wonen. Boerderijen waarvan de pacht is opgezegd. Villa’s en zelfs kasteeltjes die door de oude bewoners aan de organisaties zijn nagelaten.

Authentieke panden

Stuk voor stuk prachtige, authentieke en karaktervolle panden die zijn geplaatst in de unieke setting van de mooiste stukken Nederlandse natuur. Zou het niet geweldig zijn als die huizen beschikbaar zijn voor een unieke vakantie in eigen land? Precies dat is wat Buitenleven Vakanties, het samenwerkingsverband van de drie natuurorganisaties, mogelijk maakt.

Bent u ook benieuwd geworden naar die unieke panden in Nederlandse natuurgebieden? Hieronder vindt u een kleine selectie van het aanbod van Buitenleven Vakanties, dat is verdeeld in 3 categorieën: Kastelen en Landhuizen, Boswachterswoningen en Buitenbeentjes. Het aanbod van alle beschikbare vakantiewoningen vindt u op de Buitenleven Vakanties website.

Categorie Kastelen en Landhuizen

Villa Oud Groevenbeek Vijversuite (Ermelo, Gelderland)

Wanneer u de oprijlaan oprijdt ervaart u de grandeur van dit prachtige landgoed. Villa Oud Groevenbeek op Landgoed Oud Groevenbeek (eigendom van Natuurmonumenten) in Ermelo is een in Jugendstil-stijl gebouwd Rijksmonument. Het is onlangs met veel respect voor de originele details gerestaureerd.

U kunt heerlijk wandelen door de prachtige tuin waarin destijds groenten en fruit werden geteeld. U vindt er een op een kunstmatige heuvel gelegen kasteelachtige watertoren uit 1912 en een druivenkas uit 1915. Hierin groeien de druiven die worden gebruikt voor de eigen landgoedwijn ‘Chateau Oud Groevenbeek’.

Op Oud Groevenbeek ligt een netwerk van prachtig gesitueerde paden. Deze voeren u langs het landhuis, de Volenbeek, de sprengkop en de grafheuvels op de Groevenbeekse heide. Op dit unieke landgoed komen reeën, vossen, dassen, wilde zwijnen, buizerds, haviken, groene, zwarte & middelste bonte spechten en zelfs de ijsvogel voor.

Categorie Boswachterswoningen

De Peppelboom (Putten, Gelderland)

Vakantiehuis de Peppelboom staat aan een eeuwenoud zandpad in het Speulder- en Sprielderbos op het noordwestelijk deel van de Veluwe. Dit is één van de oudste bossen van Nederland en strekt zich uit, zoals de naam al zegt, van Putten (Sprielderbos) tot Ermelo (Speulderbos). Karakteristiek voor dit bos zijn de mysterieuze kromme beuken, die soms in elkaar zijn gegroeid langs de geheimzinnige wandelpaden. Bezoekers genieten ook van de prachtige grote heidevelden en een aantal prehistorische grafheuvels.

Voor de kenners: het gaat hier om wintereiken-beukenbossen en eiken-berkenbossen, dus bossen die vrij veel dood hout bevatten. Dat zorgt voor veel dierenleven en een rijke begroeiing van paddenstoelen en mossen. Het Speulder- en Sprielderbos is zeer voedselrijk, zodat er veel groot wild kan leven zoals edelherten en wilde zwijnen. Andere diersoorten in dit gebied zijn de das, boommarter en de gladde slang en roofvogels als de havik en de wespendief. Vanachter wildkijkschermen is het mogelijk om dieren te observeren. Maar het wild komt ook gewoon regelmatig langs bij uw vakantiewoning.

In het authentieke maar in eigentijdse sfeer gemeubileerde en van luiken voorziene vakantiehuis De Peppelboom grenst de keuken/eetkamer (vaatwasser, oven, magnetron) aan de gezellige woonkamer. De badkamer heeft een ligbad, verder zijn er drie tweepersoons slaapkamers, buiten een ruim terras en een carport.