Hely is dé specialist op het gebied van zakelijk multimodaal deelvervoer. De startup is opgericht door PON en de Nederlandse Spoorwegen, met als doel om de deur-tot-deurreis zo makkelijk mogelijk te maken en de leefbaarheid in steden te verbeteren. Het doel is om de zakelijke reis met duurzaam deelvervoer net zo gemakkelijk en toegankelijk te maken als de reis met eigen fiets of auto.

Met het inrichten van mobiliteitshubs bij een OV-station of op een P+R locatie biedt Hely de perfecte “business mile” oplossing voor de zakelijke markt. Deze neemt de belangrijkste bottlenecks qua woon-werkverkeer en zakelijke ritten weg. ‘Bij iedere organisatie kunnen wij een mobiliteitshub realiseren met een selectie of combinatie van (elektrische) poolauto’s, e-bikes en stadsfietsen,’ vertellen head of commerce Matthijs Boon en B2B-manager Camiel Bos. ‘We zijn opgericht om een flexibel alternatief te bieden voor woon-werk en privéreizen. Daar zijn enkele uitgangspunten belangrijk bij: het moet heel eenvoudig zijn en multimodaal. Betrouwbaarheid, de zekerheid dat die fiets of auto er voor je staat als je deze nodig hebt, is cruciaal. Dat zien we met name in de zakelijke markt. Als je jouw medewerkers vraagt om anders te reizen dan ze daarvoor deden, en een alternatief biedt, moet dat betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Anders maken ze er geen gebruik van.’

Transfer Hub

Hely speelt in op de vraag van bedrijven die op een moeilijk met het OV bereikbare locatie zijn gevestigd of niet voldoende parkeerplek hebben bij het kantoor.  “We willen het aantrekkelijk maken om met het ov te komen en we willen het aantrekkelijk maken dat je de auto ergens anders parkeert en “the last mile” met de deelfiets naar kantoor komt.’ De oplossing die Hely daarvoor heeft ontwikkeld is de Transfer Hub Deze wordt ingericht bij een P+R of bij een OV-station. Daarvandaan kan de medewerker snel, comfortabel en duurzaam de laatste kilometers afleggen van en naar kantoor.

Een voorbeeld is de oplossing die Hely heeft ontwikkeld voor NoordWest Ziekenhuis Alkmaar. ‘Vanuit elke windrichting, waar je ook vandaan komt, kun je als medewerker de auto parkeren en op de deelfiets naar het ziekenhuis. De parkeergarage is omgebouwd tot ziekenhuis, dus ze kunnen meer patiënten behandelen.’ Omgerekend scheelt dat twaalfduizend autoritten per jaar in de stad. ‘Je hebt alternatieven als de OV-fiets, maar die kun je niet reserveren. Onze deelfietsen zijn exclusief voor de medewerkers van NWZ. Dat biedt een garantie. Wij bieden ook e-bikes voor wanneer de afstand tussen OV-locatie en kantoor of werklocatie wat groter is.

Een Office Hub is de oplossing voor het aanbieden van zakelijk deelvervoer voor medewerkers vanaf kantoor. Zowel het vervangen van eventuele huidige pool- of leaseauto’s, het vereenvoudigen van de administratie en onderhoud van de poolauto’s of juist het uitbreiden met bijvoorbeeld e-bikes voor zakelijke afspraken in de omgeving. Vooral de laatste jaren zien wij de ontwikkeling dat bedrijven hun leasevloot en poolauto’s efficiënter willen inzetten of zelfs vervangen. De Office Hub is daar een perfecte oplossing voor en geeft de werknemers ook de vrijheid om eventueel een e-bike te pakken naar een afspraak in de buurt.

Betrouwbaar en zeker

Als werkgever kun je flexibiliteit aanbieden én heb je zekerheid over de kosten. Het is een slimme manier om de zakelijke mobiliteit te servicen. ‘Met Hely heb je een partner die dat allemaal uit handen neemt. Je wordt ontzorgd van A tot Z. De deelauto of -fiets is exclusief voor de medewerker van je bedrijf.’ Voor de werknemer zijn betrouwbaarheid en de zekerheid dat de fiets beschikbaar is juist erg belangrijk. Als je een deelauto- of fiets nodig hebt, wil je er ook zeker van zijn dat die voor je klaarstaat. ‘Met een OV-fiets heb je die zekerheid niet, of moet je in de rij wachten voor een fiets. Bij ons is de beschikbaarheid geen punt. Als je een fiets reserveert, staat die ook voor je klaar.’

Benieuwd naar onze zakelijke oplossingen? Bezoek de website.