Als je weinig rijdt, ben je evenveel kwijt aan je autoverzekering als een autobezitter die jaarlijks de omtrek van de wereld op de teller heeft staan. Gelukkig is er Bundelz, de kilometerverzekering van OHRA. De eerste prepaid autoverzekering van Nederland, waarbij je alleen betaalt voor de kilometers die je aflegt.

“We zijn zomer 2017 gestart met een pilot. We zijn gaan praten met mensen. ‘Wat vind je van je huidige autoverzekering en wat kunnen we verbeteren?’. Heel vaak was de reactie ‘het is niet logisch dat ik hetzelfde betaal als mijn buurman die de auto veel meer gebruikt,” vertelt Michael Salmagne, producteigenaar van Bundelz. “Vergelijk het met een abonnement voor mobiele telefonie. Als je weinig belt en weinig mobiele data verbruikt, sluit je een goedkoper abonnement af of kies je voor prepaid.” Hij vervolgt: “Of je veel of weinig rijdt: de premie van een reguliere autoverzekering blijft hetzelfde. Daarom hebben we Bundelz ontwikkeld, de autoverzekering voor als je weinig rijdt. Je betaalt alleen voor de kilometers die je rijdt. Staat je auto stil? Dan betaal je niet, maar ben je wél verzekerd. Zo kun je eenvoudig besparen op je autoverzekering.”

Invloed op de kosten

De Bundelz autoverzekering is halverwege 2018 op de markt gelanceerd en is succesvol. “We zijn dit jaar zo’n 600 procent gegroeid. En dat in een concurrerende markt, waarbij de autoverzekering een oversluitproduct is dat jaar op jaar automatisch wordt verlengd.”

De doelgroep bestaat uit enerzijds oudere mensen die hun auto vooral aanhouden voor korte ritten naar familie en het winkelcentrum en anderzijds jonge gezinnen met een tweede auto. De premie is afhankelijk van het aantal afgelegde kilometers. “De prikkel die van deze verzekering uitgaat, is dat je veel meer grip houdt op je uitgaven. Mensen vinden het fijn dat ze zelf invloed hebben op de kosten die ze maken. Als je minder reist, ben je minder kwijt. Je betaalt voor een bundel (zie kader) en hebt verder geen kosten, al betaal je wel eenmalig € 35 aansluitkosten. Dat is prettig als je op je budget wilt letten.” Er is een bijkomend voordeel: “De doelgroep rijdt met name korte ritjes en is zuinig op de eigen auto. Daardoor kunnen we scherp geprijsd blijven.”

In de markt zetten

Bundelz is ontwikkeld in het Innovatielab van Nationale-Nederlanden. “We hebben de kans gekregen om ons idee te testen en in de markt te zetten. Al snel bleek dat er voldoende mensen waren die het product wilden afnemen. Het product wordt via de website van OHRA, een onderdeel van Nationale-Nederlanden, aangeboden.”

“Het is het product van de toekomst,” stelt Salmagne zelfverzekerd. “We maken gebruik van mobiele technologie om te zien hoeveel kilometers iemand rijdt.” De gereden kilometers worden bijgehouden en met behulp van de Bundelz-app op je smartphone aan Bundelz doorgegeven. “Uiteraard heb je ook zelf inzicht in het aantal gereden kilometers.” De kilometerteller voor in de auto wordt aangesloten via de OBD II-poort van de auto. “Als je het te lastig vindt om de kilometerteller zelf in je auto te plaatsen, dan kun je terecht bij onze partner KwikFit.”

Ontdek de besparing op jouw autoverzekering

Rijd je minder dan 7.500 km per jaar met jouw auto? Dan is de kans groot dat je met Bundelz, fors bespaart op jouw autoverzekering. Je betaalt alleen bij gebruik. Niet als de auto stilstaat. Nieuwsgierig? Bereken jouw persoonlijke voordeel op www.bundelz.nl.

Rijd je weinig? Dan betaal je ook weinig.

Rijd je weinig kilometers per jaar? Dan is Bundelz echt iets voor jou. Bij Bundelz betaal je namelijk per bundel van 1.000 km, in plaats van per maand. Dus hoe minder je rijdt, hoe minder je betaalt! Het systeem werkt simpel, via een app die is verbonden met een kilometerteller in de auto. Deze houdt de gereden kilometers bij. En heb je de 1.000 km van je bundel gereden, dan ontvang je automatisch een nieuwe bundel van 1.000 km. Zo ben je altijd goed verzekerd.

Ga je toch wat meer rijden?

We geven bij Bundelz de garantie dat je nooit meer dan zeven bundels per verzekeringsjaar betaalt. Alle bundels die je dus ná je zevende bundel binnen één verzekeringsjaar verbruikt, zijn gratis. Een verzekeringsjaar begint te tellen vanaf de startdatum van je verzekering en eindigt een jaar later. Daarna begint het volgende verzekeringsjaar. Enzovoorts.

Sluit nu de Bundelz autoverzekering af op www.bundelz.nl/bewust