Struyk Verwo Infra (SVI) is koploper en aanjager op het gebied van duurzame betonnen bestratingsproducten. “We zagen al vroeg in dat MVO voor ons de enige juiste manier is van ondernemen,” vertelt commercieel directeur Rinke Veld.

Duurzaamheid en sociaal ondernemerschap is een vast onderdeel van het beleid. De afgelopen tien jaar is het vizier gericht op verduurzaming van de producten. Het heeft SVI veel gebracht, meent Rinke Veld. “Je gaat op een andere manier naar de producten en toepassing kijken. Het maakt ons innovatief en je zoekt samenwerkingen om tot optimale milieu-oplossingen te komen.”

MVO Prestatieladder

Duurzaamheid is ook transparantie, meent Veld. “Je moet je duurzaamheidsclaims kunnen garanderen en aantonen.” SVI heeft niveau 4 van de MVO Prestatieladder. “Dat is uniek in de branche. Het geeft aan hoe serieus we het nemen en hoe ver we daarin gaan. Al onze productielocaties zijn ISO 14001-gecertificeerd. Met het BRL K11002-certificaat hebben afnemers de garantie dat de betonproducten aan de strengst mogelijke CO2- en circulariteitsnormen voldoen. Het is de enige manier voor een opdrachtgever om objectief te controleren of je bij de productie werkelijk het mengsel gebruikt dat je zegt te gebruiken.”

Gemeenten en andere overheden hebben een plicht om te verduurzamen, maar zijn nog zoekende, constateert Veld. “Wij proberen hen daarom te helpen en hebben een manier bedacht om de beschikbare kennis zo overzichtelijk en compleet mogelijk te delen. De belangrijke thema’s, normeringen en oplossingen op duurzaamheidsgebied presenteren we in de vorm van een puzzel. Elk puzzelstuk belicht een SVI-oplossing voor een specifiek duurzaamheidsvraagstuk.”

CERO

Als vervanging voor cement gebruikt Struyk Verwo Infra geopolymeer. Met deze CERO-producten wordt de milieubelasting flink verlaagd.

Cycle for Concrete

De hoogste mate van circulariteit wordt bereikt met het duurzaamheidsconcept Cycle for Concrete. Oud beton wordt voor 100% hergebruikt in nieuwe betonproducten. “Daarmee kunnen we gemeenten die oud beton toeleveren een hoger percentage secundaire grondstoffen garanderen.”

Voor meer informatie bezoek de website