Vanuit de politiek en het zorglandschap klinkt al langer de vraag naar slimme e-health innovaties. VRelax is zo’n innovatie. Het leven van mensen met mentale klachten wordt met VRelax significant verbeterd terwijl zorgprofessionals tijd en geld kunnen besparen.

Ons zorgsysteem staat onder grote druk en zoals Chris Doomernik onderstreept is het tijd voor e-health oplossingen zoals Virtual Reality. Een groeiend aantal zorginstellingen behaalt hiermee al succes bij hun patiënten op het gebied van stress, burn-out, depressie en angst. Ook u kunt nu ervaring op doen met deze innovatie.

Wetenschappelijk programma

Dankzij co-creatie met patiënten en zorgprofessionals heeft VRelax een wetenschappelijk, gecertificeerd en sterk innovatief product ontwikkeld. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het ervaren stress en negatieve emoties binnen 10 minuten vermindert en positieve emoties juist versterkt. In samenwerking met het UMCG en wordt ook gekeken naar betaalbaarheid en langetermijneffecten van de toepassing.

Laagdrempelig in gebruik

Ontspanningsoefeningen vragen veel tijd en inspanning. VRelax neemt gebruikers op een makkelijke manier mee naar prachtige virtuele werelden waardoor ze weer kunnen ontspannen. Het is een kant-en-klare oplossing die laagdrempelig toepasbaar is in de zorg en maatwerk mogelijk maakt.

Implementatie van VR

Met zo’n 220 klanten, variërend van ziekenhuizen, GGZ, LVB, psychiatrie tot Defensie heeft VRelax veel ervaring opgebouwd met implementatie. Om nieuwe zorginstellingen kennis te laten maken wordt een gratis demoperiode van drie weken aangeboden. Scan de QR-code met uw telefoon om deze demo geheel vrijblijvend aan te vragen. Zo gaan we samen op weg om Nederland mentaal gezonder te maken.

Meer informatie op www.vrelax.com