Een gepersonaliseerde bierpul, een mooie snijplank of stoer schort. Een mooi cadeau om je vader op Vaderdag in het zonnetje te zetten is altijd een goed idee. Maar soms is het moeilijk om weer iets origineels te bedenken.

Als je verwekker al voorzien is van de beste keuken- en barbecueaccessoires kun je natuurlijk altijd kiezen voor wat lekkers.“Mijn vader is niet zo van Vaderdag”, vertelt de 29-jarige Liza van der Veeken. “Dus geven wij hem vaak gewoon een emmer mayonaise van tien liter en een paar dozen kroketten. Niet gezond, maar hij is er wel blij mee.”

En wat dacht je van een bierproeverij, wijn en spijswandeling, een tegoed voor het bijwerken van zijn baard in een barbershop of een ballonvaart?

Daniëlle Spoor-Oostwouder van 27 gooide het over een geheel andere boeg.

“Vorig jaar hebben we op Vaderdag verteld dat ik in verwachting was van een kindje. Die zwangerschap eindigde jammer genoeg in een miskraam, maar het was wel echt leuk om hem zo te verrassen. We gaven hem een doosje met daarin een klein flesje drank, een doosje chocolade en daaronder een rompertje.”

Behoort een spontane zwangerschapsaankondiging niet tot de mogelijkheden en zijn de keuzes dit jaar financieel beperkt? Breng dan een bezoekje aan de kringloop voor een tweedehands verrassing.