Voor veel mensen is en blijft de winter- sport de perfecte manier om de drukte en waan van alledag even letterlijk op de lange latten van zich af te laten glijden. Met de juiste outfit en slimme hulpmaterialen geef je iedereen op de piste het nakijken. Ook letterlijk.

Skischoenen

Skiën begint bij de basis: je skischoenen. De juiste keuze kan het verschil maken tussen een week lang pijn of één zijn met je ski’s en als een natuurtalent de berg af. Het kan echt: pijnloos skiën met perfect op maat gemaakte skischoenen door bootfitting toe te passen en customized zooltjes te laten aanpassen door een expert.

Skihelm

Ooit not done, tegenwoordig volkomen normaal: een skihelm. Veilig en lekker warm tegelijk. Waar moet je op letten bij de aanschaf? Zorg dat je kunt blijven horen wat er om je heen gebeurt. De kinband moet comfortabel zitten en je skibril moet er makkelijk overheen passen. Nóg makkelijker is een helm met geïntegreerd vizier. Let op: een helm gaat ca. vijf jaar mee. De weekmakers in kunststof drogen uit waardoor de helm broos wordt en geen optimale bescherming meer biedt. Tijdig vervangen dus!

Skibril

De functie van een skibril is tweeledig: door kou en wind kun je traanogen krijgen die je zicht belemmeren. Ook kun je sneeuwblind raken door een combinatie van sneeuw en felle zon. De EAD Infinity Race is een skibril met brede glazen die wijder zicht biedt. De glazen zijn verwisselbaar onder verschillende weersomstandigheden.

Skikleding

Iedere wintersporter weet dat kleding in drie lagen de beste bescherming biedt tegen kou, wind en water. Elke laag heeft een eigen functie, de combinatie zorgt voor voldoende warmte, afvoer van transpiratievocht en bescherming tegen vocht en sneeuw. De juiste volgorde is deze: de basislaag (thermokleding), de isolatielaag (midlayer) en de waterafstotende laag.

Skisokken

Skisokken zorgen voor isolatie en behoeden je voor koude voeten. Een goede skisok heeft goed contact met je skischoen en is voorzien van polsering: dikkere en dunnere lagen om je scheenbeen, de hiel en de bovenkant van je voet. Let erop dat de sok boven de schacht van je skischoen uitkomt.

Skiwanten/handschoenen

Skiwanten/handschoenen zijn onmisbare items op de piste. Ze beschermen niet alleen tegen kou, maar ook tegen vallen en verwondingen door een ski of board. Zorg ervoor dat ze waterdicht zijn, ademend en voldoende grip hebben. Wanten zijn warmer dan handschoenen.

Skislot

En tot slot: het skislot. Met je nieuwe, prijzige ski’s wil je natuurlijk met een veilig gevoel de après-ski in. Zet je ski’s dus altijd op slot!