Vanwege de coronapandemie kozen we deze zomer massaal voor een verblijf in eigen land. Dit zorgde voor een herwaardering van Nederland met haar afwisselende landschappen en natuur.

Nederland telt maar liefst twintig nationale parken. En vooral ook een grote verscheidenheid aan landschappen. Je kunt wandelen in de prachtigste bossen, door fraaie duinen en over eindeloze stranden. Of genieten van de weidse uitzichten langs de rivieren, in de polder of op de heide. Wandelen geeft een gevoel van vrijheid. Je waant je voor even één met de natuur. Je beleeft de seizoenen. Ervaart de overgang van de zomer richting herfst.

Wandelparadijs

Nederland is een wandelparadijs. En Nederlanders zijn wandelaars. We houden ervan om er met z’n tweetjes, het gezin of vrienden op uit te gaan. Wandelen is de perfecte vrijetijdsbesteding. Laagdrempelig en ideaal om fit te blijven in deze coronatijd. Zoals neuropsycholoog Erik Scherder blijft benadrukken: wandelen is goed voor je brein en versterkt je weerstand. Het bevordert je creativiteit, je krijgt vaak de beste ideeën onder het lopen. Wandelen in de natuur activeert lichaam én geest.

Ontspannen en herstellen

Als je niet gebonden bent aan vakanties, heb je het voordeel dat je er even voor een midweek of weekend tussenuit kunt wanneer jíj daar zin in hebt. Na een dag in de natuur is het prettig om ontspannen te herstellen en na te genieten. Dat lukt het beste in een omgeving waar kwaliteit vooropstaat. Je herstelt sneller van een zware inspanning met een wellnessbehandeling of een bezoek aan de sauna. En de dag is niet compleet als je jezelf niet beloont met een smaakvolle culinaire afsluiting om daarna voldaan in een heerlijk schoon bed te ploffen.