STYLE CNC is een uniek Nederlands bedrijf. Het heeft zich in 30 jaar tijd ontwikkeld tot marktleider op het gebied van CNC draai- en freesbanken voor het produceren van één enkel artikel of kleine series. Met de machines, die draaien op een door STYLE zelf ontwikkelde besturingsprogramma, draait STYLE mee in de Champions League van CNC-machinebouwers.

Het hart van de STYLE CNC-machines wordt gevormd door een intuïtieve besturing, die uitblinkt in bedieningsgemak. Deze is het brein van de machine. “Het systeem is gebaseerd op Windows. Iedereen kan ermee werken, van de beginnende verspaner tot de ervaren operator. De besturing denkt letterlijk mee met de gebruiker, het is een echte ‘smart’ machine” vertelt ceo Bastiaan Clement trots. “De besturing is zo uniek, dat als iemand voor een demonstratie komt, hij verkocht is.”

Sfeer van hard werken

Het succes van STYLE is deels terug te voeren naar de gebondenheid van het bedrijf aan Bunschoten-Spakenburg. Een hechte gemeenschap, met twee roemruchte amateur voetbalverenigingen, V.V. IJsselmeervogels (‘de rooien’) en SV Spakenburg (‘de blauwen’). Die betrokken cultuur komen terug in de kernwaarden van STYLE: trots, passie, saamhorig, plezier en loyaal. “De gemiddelde leeftijd van de werknemers is 34 jaar en gemiddeld zijn ze al 12 jaar in dienst. We zijn competitief, willen uitblinken. Hier heerst een sfeer van hard werken en daarna lol maken. We zijn een platte organisatie. We geloven heel erg in zelfsturing.”

Hollandse

“De maakindustrie is op zoek naar STYLE CNC. Alleen kennen ze ons nog niet,” stelt Clement. STYLE heeft als CNC Machinebouwer een solide plek veroverd in de Europese markt. De omzet groeit jaarlijks met 15%. “Het succes van STYLE is ook een kwestie van Hollandse bluf. Dat een bedrijf dat nog maar 30 jaar bestaat een eigen besturing heeft ontwikkeld, gelooft bijna niemand. Daarin zijn we uniek.”

STYLE is onderdeel van de Nivora Group, samen met SafanDarley, BEWO en Dynobend.