Fit blijven is goed voor je immuunsysteem en je mentale gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat het zelfs helpt bij psychische klachten als angststoornissen en depressies.

En dat is niet onbelangrijk, want vrouwen hebben in een hogere mate langs van angst en depressies dan mannen. Problemen die verband kunnen houden met lichamelijke gezondheidsfactoren. Veranderingen in hormonen kunnen leiden tot slecht slapen, angst en depressie én dat willen we niet. Genoeg redenen om in beweging te blijven dus. En dat kan gelukkig gemakkelijk thuis.

Huis- tuin en keukenyoga

Voor een fijne yogasessie hoef je de deur niet uit. Rol je matje of handdoek uit en je kunt beginnen. De keuze op YouTube is reuze. Zo heeft Yoga with Adriene alleen al honderden gratis video’s online staan. Maar ook Yoga with Kassandra, Fightmaster Yoga en YOGATX hebben, om slechts enkele van de tientallen mogelijkheden te noemen, veel instructiefilmpjes online staan.

Appen

Daarnaast zijn er genoeg apps die work-outs aanbieden. Neem bijvoorbeeld de 7 Minute Workout of de 8 Minute Ab Trainer. Makkelijk en gratis. En geen tijd, is niet langer een excuus.

Serie kijken

Je kunt ook een serietje opzetten. Zo vind je op Videoland In Shape met Gaby. Influencer Gaby Blaaser begeleidt je tijdens je kracht- en HIIT en core-training. Gewichten, dumbells en andere ingewikkelde attributen hoef je niet te in je bezit hebben. Je traint je armen met wijn- en waterflessen en je doet je hip thrusts gewoon met behulp van je bank.

Fitnessschool in huis

Genoeg geld bespaard door de coronapademie? Dan kan je een kamer of hoek in huis inrichten die gericht is op lichamelijke beweging. Met enkele gewichten, een sportmat en een hometrainer die ervoor zorgt dat je je ten alle tijden flink kunt uitleven kom je een heel eind.

Op een rechtopstaande fiets kun je – of het nou regent of niet – gewoon een stuk racen. Op de meest moderne varianten zit zelfs een televisie waarop je ondertussen je favoriete serie kunt kijken óf een online indoor cyclingles kunt volgen. En ook al ben je gewoon thuis – je kunt zelf kiezen welke route je fietst en waar. Kies je voor een route door Andalusië, Spanje of door de Algarve, Portugal?

Je kiest bovendien zelf de trainer die het beste bij je past. Hij of zij begeleidt en motiveert je. Daarnaast kun je je eigen prestaties nauwkeurig volgen en het intensiviteitsniveau naar wens aanpassen.