Een geslaagde familievakantie moet vooral ontspannend zijn, maar een beetje avontuur is ook nooit weg. De juiste ingrediënten? Natuur, water, bergen, fietsroutes en attractieparken. Spitsen nu alle gezinsleden de oren? Dan is je volgende vakantiedoel bekend!

Saksen – met de prachtige regio’s Vogtland, Erzgebirge, Leipzig, Dresden Elbland, Sächsischer Schweiz en Oberlausitz – vinkt alles af. Wat dacht je van meren waar waterratten hun hart kunnen ophalen? Liever wandelen, klimmen en kastelen ontdekken? Ook daarvoor zit je goed in Saksen. Hier valt van alles te beleven. En de gezinsvriendelijke accommodaties maken je verblijf extra aantrekkelijk.

Zorgeloos vakantie vieren met het hele gezin

Ga je met kinderen op vakantie, dan wil je op je bestemming niet te maken krijgen met onverwachte verrassingen. Wil je zeker weten dat alles voor jouw gezin goed geregeld is? Let dan op het kwaliteitslabel Familienurlaub in Sachsen (Familievakantie in Saksen). Dit keurmerk biedt zekerheid, want alle vakantieverblijven, vrijetijdsvoorzieningen én gezinsvriendelijke plekken met dit label zijn grondig doorgelicht. Kies je favoriete bestemming, check het kwaliteitslabel Familienurlaub in Sachsen en geniet van een zorgeloze gezinsvakantie! 

Saksen in het kort

Saksen grenst aan Polen en Tsjechië. De oppervlakte van Saksen is 18.400 vierkante kilometer (ter vergelijking dat is bijna de helft van de omvang van Nederland). De grootste steden zijn Leipzig (580.000 inwoners), gevolgd door de hoofdstad Dresden (550.000) en Chemnitz (245.000). Er zijn nog 166 andere plaatsen. De belangrijke steden zijn goed verbonden via snelwegen en spoorwegen. Leipzig en Dresden hebben ook internationale luchthavens. Terwijl de noordelijke delen vlak zijn, is het middelste deel heuvelachtig en de zuidelijke delen bergachtig, waarbij de Fichtelberg (1.215 meter) in het Erzgebirge het hoogste punt van Saksen is.

Meer weten?
Ga naar www.saksen.info, klik op Plan je reis, selecteer informatiemateriaal en download of bestel de brochure: Familienurlaub in Sachsen.