Psycholoog, seksuoloog en relatie-expert Irma van Steijn ziet veel 50-plussers gelukkiger worden als ze weer gaan daten. Vaak is het een drempel om een profi el aan te maken op een datingplatform, is haar ervaring. Zij stimuleert om het toch te doen: “Stel je open en neem de sprong in het diepe.”

Gevraagd naar de verschillen met jongere mensen op datingpad, antwoordt Irma. “Je weet beter wat je zoekt en leuk vindt. De persoonlijkheid is meer uitgekristalliseerd. Dat is een groot voordeel.” De 50-plus-single is comfortabel om single te zijn. Ze hebben meer vrije tijd en zijn duidelijk over wat ze willen en vooral wat ze niet meer willen.

Dezelfde interesses

50+ datingservice Ourtime richt zich op de 50-plusser die midden in het leven staat, volop geniet, jong van geest is, er graag op uit gaat en op zoek is naar een maatje of levenspartner. Plezier en een goede dating ervaring, dat is waar het om draait. Daarom worden alle gebruikers van Ourtime gevraagd verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag op het platform en de manier waarop ze met andere leden communiceren. Via de datingsite wordt je zoekgebied veel groter.

“Menselijke relaties zijn enorm voedend. Bedenk hoe leuk het is om er samen opuit te trekken. Een maatje helpt om een gelukkig mens te worden. Ourtime vergemakkelijkt het om anderen met dezelfde levensinstelling en interesses te ontmoeten. Ook als je tevreden bent met je leven als single is het leuk om via een datingsite iemand te vinden om leuke activi teiten te ondernemen.”

Irma adviseert om een zo uitgebreid mogelijk profiel op te stellen. Een vollediger profiel dient om andere gebruikers gerust te stellen en wekt ook meer interesse bij de singles. Het vertaalt zich weer in een grotere kans dat een ander contact zoekt. “Daarmee wordt de kans groter dat je iemand vindt die echt bij je past. Je bent na je 50ste en perfect in staat om samen te genieten van het beste van het leven.”

Op zoek naar een plezierige date-ervaring of wil jij nieuwe mensen ontmoeten?
Kijk op Ourtime, of download de app voor Android of iOS