Data combineren tot iets intelligents is in essentie de basis van de Smart City. Op basis van de data die de apparaten om ons heen verzamelen, kun je beslissingen nemen. “De kunst is om gegevens zo te presenteren en te combineren dat je er actie op kunt nemen,” stelt Edwin de Steenhuijsen Piters van Relined Fiber Network.

Om een stad smart te maken heb je een fijnmazig glasvezel- en datanetwerk nodig, waaroverheen informatie met de snelheid van het licht wordt verstuurd. “Zeker bij smart cities is het enorm belangrijk omdat je ‘real time’ beslissingen moet kunnen nemen.” Door slim samen te werken, kun je een goed netwerk bouwen om steden smart te maken. De kracht van Relined ligt in het aan elkaar knopen van glasvezelnetwerken. Relined heeft een uitgebreid netwerk van Dark Fiber verbindingen in Nederland en werkt door het hele land samen met lokale en regionale partners voor de beste fijnmazigheid in alle stadskernen.

Betrouwbaarheid dataoverdracht

Latency is een belangrijk begrip voor de smart city-infrastructuur. Het staat voor een vertraging in de dataoverdracht. De Steenhuijsen Piters gebruikt het voorbeeld van een zelfrijdende auto om het belang te duiden. “Als de informatie vertraagd binnenkomt, levert dat levensbedreigende situaties op.” Hetzelfde geldt voor storingen. “We zijn verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van het netwerk. Dat doen we door middel van gescheiden routes in een ringstructuur. Mocht er bij grondwerkzaamheden een kabel worden geraakt dan wordt de data automatisch gerouteerd, waardoor de dataverbinding altijd intact blijft.”

Dark Fiber-verbindingen

Relined is al ruim 18 jaar leverancier van betrouwbare en veilige connectiviteit. Relined beschikt over een hoogwaardig Dark Fiber-netwerk van ca. 15.000 kilometer in Nederland. In gebieden waar geen eigen netwerk ligt, wordt samengewerkt met netwerk operators om landelijke dekking te garanderen. Zo is Relined de verbindende factor in connectiviteit in Nederland. Oftewel: they are connecting the dots.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie of stad? Bezoek snel de website