Automatisering helpt om de bedrijfsvoering te vervolmaken. En biedt tal van mogelijkheden om de relatie met ketenpartners en de klant te stroomlijnen. Data helpen de klant nog beter van dienst te zijn. Centric onderscheidt binnen logistiek en transport drie trends die hierbij een grote rol spelen.

  1. Warehouse Management

In een arbeidsmarkt met krapte aan geschikt personeel is het vinden van voldoende en gekwalificeerde medewerkers voor uw warehouse een uitdaging. Dit kan leiden tot hogere werkdruk, vertragingen in processen en een impact hebben op de klantenservice. Maar er zijn oplossingen om deze uitdagingen aan te pakken. Een geavanceerd Warehouse Management Systeem (WMS) is de sleutel tot het optimaliseren van uw warehouse-processen en het beter aansturen van uw personeel. Een WMS automatiseert repetitieve taken zoals voorraadbeheer, orderpicking en verzending. Hierdoor kunnen uw medewerkers zich concentreren op taken die meer vaardigheden en inzicht vereisen. Het WMS optimaliseert de werkstroom door de meest efficiënte routepaden voor orderpicking te bepalen. Dit zorgt voor snellere orderafhandeling en minimaliseert onnodige verplaatsingen van uw personeel. Het WMS biedt real-time inzicht in uw warehouse-activiteiten. U kunt de voortgang van taken volgen en knelpunten snel identificeren, waardoor u uw personeel efficiënter kunt inzetten.

  • Real time communicatie

De moderne klant is veeleisend. Hij kan een bestelling van warehouse tot aan de deur volgen. Effectieve, heldere communicatie met klanten, zoals verladers, afzenders en ontvangers resulteert in een betere klanttevredenheid. Korte lijnen en geautomatiseerde volgsystemen tussen logistieke dienstverleners en klanten stelt beide partijen in staat om de transportplanning beter op elkaar af te stemmen. Doordat klanten weten wanneer het transport arriveert, kunnen ze hun goederen efficiënter beheren en hun bedrijfsprocessen optimaliseren. Dit leidt tot een betere inzet van middelen en een verbeterde logistieke uitvoering, met minder wachttijden en directe kostenbesparingen. Moderne technologieën zoals een track-and-trace-systemen en geautomatiseerde notificaties helpen klanten bij het organiseren van hun interne processen. Dat kan maatwerk zijn via verschillende communicatiekanalen, zoals online portals, app of overzichtelijke email notificaties. De klant kiest zelf wat voor hem het meest handig is.

  • De kracht van data

De juiste benadering van data tilt service naar nieuwe hoogten en vergroot de klanttevredenheid. Data omvat een schat aan informatie die jouw organisatie kan helpen betere beslissingen te nemen en de klantervaring te optimaliseren. Van klantvoorkeuren en gedrag tot operationele prestaties, data biedt inzichten die voorheen ondenkbaar waren. Data helpt je je service te verbeteren door:

  1. Personalisatie van diensten:

Door data-analyse kun je diepgaande inzichten verkrijgen in het gedrag en de voorkeuren van je klanten. Hierdoor kun je meer op maat afgestemde diensten aanbieden welke nog beter aansluiten bij de behoeften van jouw klanten, waardoor hun tevredenheid en loyaliteit toenemen.

  • Proactieve probleemoplossing:

Data stelt je in staat om trends en patronen te identificeren die wijzen op potentiële problemen. Door deze gegevens te gebruiken, kun je proactief problemen aanpakken voordat ze zich voordoen, waardoor de klanttevredenheid wordt verhoogd en mogelijke negatieve feedback wordt voorkomen.

  • Optimalisatie van processen:

Data-analyse kan je helpen inefficiënties in je processen te identificeren en op te lossen, waardoor je bedrijfsactiviteiten effectiever worden en de algehele servicekwaliteit verbetert.

  • Voorspellende analyse:

Met behulp van data kun je toekomstige trends voorspellen en potentiële kansen en uitdagingen in kaart brengen. Dit helpt je om voorbereid te zijn op veranderingen in de markt en je service aan te passen aan de behoeften van je klanten.

  • Klantfeedback en tevredenheid:

Data verzameld uit klantfeedback stelt je in staat om inzicht te krijgen in de tevredenheid van klanten en hun verwachtingen beter te begrijpen. Deze waardevolle informatie kan worden gebruikt om verbeteringen aan te brengen in jouw producten of diensten.

We helpen onze klanten door te doen waar ze goed in zijn. Hoe kunnen we jou helpen? Ga voor meer informatie naar onze website.

Wil je ons persoonlijk ontmoeten? Kom dan langs tijdens ICT & Logistiek 2023 in de Jaarbeurs te Utrecht op 8 en 9 november aanstaande. Aanmelden kan hier.