Op basis van data kun je reageren, acteren en vooruitblikken. “Ons ultieme doel is om bedrijven data-gestuurd te maken,” vertelt oprichter en eigenaar Carlo Vruwink. “Slim toepassen van data helpt bij het nemen van betere, zakelijke beslissingen.”

“Bedrijven beschikken over een tsunami aan databronnen, van HRM en recruitment tot marketing, financieel, productie en IoT-data. “Veel organisaties gebruiken deze informatie vooral om terug te kijken: wat is er gebeurd? Terwijl ze op een schat aan informatie zitten die relevant kan zijn en kan helpen bij de vragen: waarom is het gebeurd? Wat gaat er gebeuren?”

Openbare databronnen

Victa Business Intelligence helpt bedrijven om data om te zetten in klinkende munt. Als voorbeeld noemt Vruwink de invloed van het weer op de omzet of planning van de winkels. “Het weer is een openbare databron. Van het KNMI kun je tot jaren terug data krijgen. Die koppelen we aan de data van de klant om ze te helpen met voorspellingen over de dagomzet, personeelsbezetting of inkoop. Als je datasets op de juiste manier koppelt en analyseert, leidt dat tot slimmere, data-gestuurde beslissingen.”

Data-geletterdheid

“We genereren inzicht en helpen onze klanten om betere, data-gestuurde beslissingen te nemen.” Dat laatste is een proces, benadrukt Vruwink. “Je organisatie moet er klaar voor zijn. Dat zien we nog wel eens misgaan. Al maken we nog zo’n mooi dashboard, het is aan de organisatie om geld te verdienen met die informatie. Daarom leveren we niet alleen de softwareoplossingen, maar doen we ook de support, consultancy en opleidingen erbij. We proberen mensen data-geletterd maken. Ze bewust te maken van de waarde van data.”

voor meer informatie bezoek de website