Gezellig stadshart, bruisende horeca aan de kade, strand, duinen en leuke “kids proof” musea. Wandelen, fietsen of genieten van een hapje en een drankje, in Den Helder kan het allemaal!

Fort Kijkduin en Atlantik Wall Centrum

Fort Kijkduin is een Napoleontisch fort uit 1811 in het dorp Huisduinen in Den Helder. Het imposante fort is opgedeeld in een historisch museum en een Noordzee-aquarium. Het aquarium van Fort Kijkduin heeft een 12-meter lange tunnel waar bezoekers onder water kunnen lopen en je jezelf dus onder water waant.

Vlakbij Fort Kijkduin ligt het Atlantik Wall Centrum, een museum gevestigd in een administratiegebouw van de Duitse marine in Huisduinen. Hier wordt op een indrukwekkende manier de Atlantikwall, de oorlogsgeschiedenis van het Waddengebied en van Den Helder weergegeven.

Reddingmuseum Dorus Rijkers & Marinemuseum

Het Reddingmuseum; robuust en eigenzinnig. Precies als Dorus Rijkers, de redder naar wie het museum is vernoemd. Dit is dé plek waar je van alles te weten kunt komen over het Nederlandse reddingwezen, vroeger en nu.

Het Reddingmuseum heeft naast een prachtige vaste collectie ook nog een varende vloot. Zeven historische reddingboten zijn aangemeerd buiten aan de steiger.

Het Marinemuseum, hier ontmoet je zeehelden, kun je aan boord stappen van de museumschepen en bekijk je uniformen en wapens. Het museum is een leerzaam uitje voor het hele gezin. In de Geschutmakerij kruipen kinderen en hun ouders in de huid van de technici van de marine.

Laat je verassen door de imposante onderzeeboot Tonijn waar je echt in kunt klimmen!

Experience Game

Het mysterie van Napoleon oplossen tijdens een wandeling, het kan in Den Helder!

Met de Moovego app die je download op je telefoon, scan je de QR code die je ophaalt bij de Experience Store in het centrum van Den Helder.

Een plattegrond verschijnt en leidt je rond door de binnenstad, over de zeedijk en het gezellige Willemsoord om parels te verzamelen met letters die je toegang geven tot de keizersterke tijdscapsule verstopt door Napoleon. Napoleon en Sil de Jutter geven in leuke video’s aanwijzingen om tot een succesvol einde te komen.

Meer informatie op www.denhelder.online