Het tijdperk van het hybride werken is officieel begonnen. Professionals en bedrijven uit diverse sectoren hebben de mentaliteit van ‘overal werken’ omarmd. Dit zet natuurlijk wel druk op het IT-team van een organisatie. Daarom kijken werkgevers steeds vaker naar samenwerkingen met serviceproviders en modellen als device-as-a-service (daas). Zo krijgen ze toegang tot oplossingen en laptops die aangepast zijn aan het nieuwe werken, zoals de ThinkPad en ThinkBook van Lenovo.

Technologie heeft nog nooit zo’n grote impact gehad op onze manier van leven, communiceren én werken. Veel bedrijven zijn nu volop bezig om hun infrastructuur aan te passen aan een hybride werkmodel. Aangezien mensen vaker op afstand werken, transformeert het klassieke kantoor naar een ondersteunende omgeving waar mensen samenkomen om te brainstormen of aan projecten te werken.

Een succesvolle hybride werkomgeving vraagt om nieuwe tools en services die de productiviteit en samenwerking maximaliseren. En hier hebben de meeste bedrijven nog werk voor de boeg. Uit een studie van Lenovo en Intel uit 2020 blijkt dat slechts minder dan een derde van de werknemers uit allerlei bedrijfstakken aangeeft dat hun laptops of desktop-pc’s een goede onderlinge samenwerking ondersteunen. Bovendien stelt de helft dat hun computers verouderd zijn of onvoldoende werken.

Het werken op afstand heeft ook gevolgen voor de IT-afdeling van een bedrijf. Waar medewerkers vroeger met een probleem snel even langs konden komen, duurt het nu vaak langer om iemand van de juiste services te voorzien. Daarnaast wordt het een steeds grotere uitdaging om apparaten te beschermen tegen externe dreigingen, omdat ook het aantal cyberaanvallen in een hybride wereld toeneemt. Om sneller antwoorden te vinden en zich aan te passen aan het nieuwe gedrag van werknemers, zoeken bedrijven hun toevlucht tot IT-serviceproviders en het as-a-servicemodel.

Device-as-a-service

Externe IT-services kunnen meer leveren dan reparaties en technische ondersteuning alleen. Ze bieden betaalmodellen die bedrijven helpen om hun kosten te verlagen, ze minimaliseren het risico op downtime, en ze verbeteren de algemene gebruikservaring in de organisatie. De opkomst van die abonnementscultuur doet ook de belangstelling voor device-as-a-service (daas) toenemen. Daas is een dienst waarbij iemand in abonnementsvorm (voor een vaste prijs per periode) gebruikmaakt van bijvoorbeeld een tablet of laptop. Daarbij zitten bovendien allerlei diensten inbegrepen, zoals installatie, onderhoud en reparatie. Zo’n 10% van de bedrijven doet vandaag al een beroep op zo’n daas-model en nog eens twee derde heeft interesse.

Daas heeft dan ook veel voordelen voor bedrijven. Het maakt het eenvoudiger om de hardware up-to-date te houden, medewerkers kunnen zich op strategische doelstellingen focussen, en bedrijven krijgen op een budgetvriendelijke manier toegang tot de nieuwste toestellen en technologie. Kortom, een abonnementsmodel zoals daas maakt het hele bedrijf flexibeler en kostenefficiënter.

ThinkPad & ThinkBook

Ook Lenovo speelt graag in op de trend van het hybride werken. Zo is de ThinkPad hiervoor uitermate geschikt. De ThinkPad P Series omvat workstations die uitblinken door hun robuustheid. De toestellen bieden niet alleen schitterende graphics, maar leveren ook terabytes aan opslagruimte en een krachtig geheugen. Bovendien zijn de laptops gecertificeerd door onafhankelijke softwareleveranciers en worden ze wereldwijd erkend als de werkpaarden van de bedrijfswereld.

Voor meer informatie bezoek hier de website