Cultuur en wintermagie in Frankfurt am Main

Frankfurt am Main is naast het Europese financiële centrum vooral ook een stad vol cultuur, met een uniek theater- en museumaan-bod. Ook deze Kerst en winter valt er volop te genieten in Frankfurt. De hele winter door vinden overal in de stad feeste-lijke winteractiviteiten plaats. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij tentoonstellingen van Chagall en de Italiaanse barokschilder Guido Reni.

De kwaliteit en sfeer van een stad worden bepaald door een mix van cultuur, haute couture en entertainment. Frankfurt heeft het geluk van uitge-balanceerde mix van kunst, cultuur, natuur, plezier en ge-zelligheid. De metropool her-bergt stimulerende contras-ten: traditie en moderniteit, handel en cultuur, zakenleven en ontspanning. De stad biedt onderdak aan topmusea, thea-ters en concertzalen in com-binatie met gezellige pleinen en parken – en in het geval van Frankfurt ook de rust van serene bossen. De inwoners van Frankfurt houden van om vertier en plezier! In de loop van de tijd zijn meer dan 100 verschillende festiviteiten bedacht om het hele jaar door te genieten van straatfestivals, openluchtmarkten, traditionele feesten en evenementen.

Chagall – Wereld in beroe-ring (t/m 20 februari 2023)

SCHIRN KUNSTHALLE FRANK-FURT, Römerberg, 60311 Frankfurt am Main

‘Chagall – Wereld in beroering’ biedt een nieuwe, relevante kijk op het oeuvre van een van de belangrijkste kunstenaars van de twintig-ste eeuw. In een grote over-zichtstentoonstelling belicht het SCHIRN een tot nu toe weinig bekende kant van het oeuvre van Chagall. Te zien zijn werken uit de jaren ’30 en ’40, waarin het kleurrij-ke palet van de kunstenaar donkerder wordt en Chagall zich steeds meer richt op de joodse wereld, met talrijke zelfportretten en een oriënta-tie op allegorische en Bijbelse thema’s.

Guido Reni in het Städel Museum (t/m 5 maart 2023)

Städel Museum, Schaumainkai 63, 60596 Frankfurt am Main

Het Städel Museum is het oudste museum van Duitsland, met een dwarsdoorsnede van 700 jaar Europese kunstge-schiedenis, van de veertiende eeuw tot de moderne tijd. De collectie omvat werken van oude meesters als Dürer, Bot-ticelli, Rembrandt en vernieu-wers als Picasso en Francis Bacon. Tot 5 maart is de tentoonstelling ‘Der Göttliche’, met het werk van de Italiaanse barokschilder Guido Reni (1575- 1642) te bezichtigen.

Wintershow “Winterlichter” in de Botanische Tuin

Palmengarten, Siesmayer-straße 61, 60323 Frankfurt am Main

Duizenden lichtjes verlichten de winterse Palmengarten en dompelen je onder in een bijzondere sfeer. De licht- en geluidsinstallaties maken een avond in de Palmengarten tot een onvergetelijke ervaring. Duik in dit gloeiende, sprankelende winterwonderland!

CityAlm – De hoogste kerstmarkt van de stad

Carl-Theodor-Reisstein-Platz 5, 60313 Frankfurt. ma-vr 16-23 uur, za 14-23 uur, zo 14-21 uur

De enige kerstmarkt van Frankfurt boven de daken van de stad! Van oktober tot maart is CityAlm omgetoverd tot een winterwonderland, waar je met glühwein en versgebakken wafels kunt genieten van een waanzinnig uitzicht op de skyline van Frankfurt.

CityXmas

Opernplatz 2, 60325 Frankfurt am Main. ma-vr 16-23 uur, za 14-00 uur, zo 14-21 uur

De kerstmarkt CityXmas bevindt zich op het plein voor het oude operagebouw, met uitzicht op de skyline van Frankfurt. Geniet van de feestelijke sfeer, lichtjes en lekkernijen als Flammkuchen, stevige soep, Lumumba, Bombardino, Feuerzangenbowle of glühwein.

Wintermagie “Up on the ice” – Duitslands hoogste ijsbaan kerst

FRANKFURT SKYLINE PLAZA, Europa-Allee 6, 60327 Frankfurt. Open tot 8 januari 2023

Draai een rondje op de ijsbaan of beleef de lol van curling. U kunt gezellig ontspannen in de winterse biertuin. De honger kan worden gestild met curryworst, patat, Schupfnudeln of tarte flambée.

Kersttuin Frankfurt

(18 november 2022 – 15 januari 2023) Deutsche Bank Park, Mörfelder Landstraße 362, 60528 Frankfurt am Main

Na de succesvolle première in de winter van 2021, opent Christmas Garden Frankfurt dit jaar opnieuw de deuren tot 15 januari 2023. De Kersttuin is een winterse oase die de bezoeker in een ongeveer twee kilometer lange rondwandeling meevoert naar een magische kerstwereld in het Deutsche Bank Park.