Crowfundingplatform Geldvoorelkaar.nl helpt mkb-ondernemers en vastgoedbeleggers bij het realiseren van hun ambities, met dank aan serieuze (crowd) beleggers.

Investeerders profiteren van een mooi rendement. Het platform is winnaar van de IEX Gouden Stier, de Cashcow Awards 2021 in de categorie beste crowdfundplatform en opgenomen in de Emerce100 voor beste e-business bedrijven.

“Voor ons zijn die prijzen de erkenning en waardering uit de markt. Het is fijn als je van anderen hoort dat je het goed doet, dat waarderen we enorm” stelt Geldvoorelkaar.nl-directeur en medeoprichter Edwin Adams.

Crowdfunding biedt een mooie aanvulling als extra risicospreiding op de persoonlijke beleggingsportefeuille. “Een crowdfundproject van Geldvoorelkaar.nl is een stabiele investering met veelal een beperkt risico. Je bent niet afhankelijk van het beurssentiment of de angst voor koerscorrecties. De investering is een lening aan een bedrijf, waarbij je de inleg met rente terug krijgt. De gemiddelde rente is 7,49% en het nettorendement 4,28%. Bij vastgoedprojecten heb je bovendien de dekking van een eerste of tweede hypotheek.” Een tweede voordeel, “Je ziet waar je je geld in stopt. Je investeert in projecten waar je achterstaat en bepaalt zelf je voorkeur en keuze. Je kunt meedoen met een betrekkelijk lage inleg vanaf € 100,- per project” Een goede spreiding van de investeringen in diverse projecten is hierdoor mogelijk.

“Crowdfunding is een volwassen beleggingscategorie,” benadrukt Adams. Geldvoorelkaar.nl is in 2011 van start gegaan als reactie op de banken die in de nasleep van de kredietcrisis het mkb niet of heel moeizaam financierden. “We hebben een bijdrage geleverd aan het succes van Nederlandse mkb-bedrijven. De laatste jaren hebben we daarnaast ook veel vastgoedprojecten gefinancierd. De helft van de projecten is gerelateerd aan vastgoed, de andere helft aan financiering van het mkb.” Geldvoorelkaar.nl screent projecten op de terugbetaalcapaciteit, de zekerheden en doet een achtergrondcheck. Een propositie gaat gepaard met informatie (de pitch) over het rendement, de zekerheden, de cijfers en de plannen van de ondernemer. Investeerders hebben 48 uur de tijd om een project online te bestuderen, voordat de aanvraag opengaat voor investeringen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden bezoek de website van geldvoorelkaar.