Wie deze zomer wil genieten van het buitenleven kiest voor een campingvakantie. Door heel Europa zijn campings met voor ieder wat wils. Van kamperen met je eigen caravan of tentje tot een luxe stacaravan of safaritent voorzien van alle gemakken. De keuze is groot. “Wij zien een enorme behoefte bij vakantiegangers om te genieten van het buitenleven”, aldus Joyce De Maeyer, directielid van de grootste touroperator voor campingvakanties in Europa. “Door heel Europa bieden wij dan ook campings om dit te doen.” 

Vakantievieren op een camping in Europa betekent veel buiten zijn. Vaak met voorzieningen als zwembad, restaurant en ander vertier voor het hele gezin. Dat kan op hele levendige campings, maar ook op minder grote en rustige. Campings bieden voor iedere gast het vertier of de rust die men zoekt. Kinderen treffen altijd andere kinderen om mee te spelen en volwassenen hebben altijd de beschikking over een eigen plekje in de zon. En de verkoeling van een zwembad mag daar natuurlijk niet bij ontbreken. Het maakt dat je op een camping de meeste tijd buiten doorbrengt.

Glamping

Het leven op een camping staat voor gezellig samenzijn en een verblijf op bijzondere locaties. Dicht bij de natuur of de zee. Soms met de eigen caravan of tentje en steeds vaker in volledig ingerichte safaritenten of stacaravans. De Maeyer: “Deze moderne safaritenten of stacaravans bieden comfort van steeds hoger niveau. Luxe sanitair met regendouche en een moderne keuken zijn steeds vaker standaard aanwezig in onze verblijven. Dat is écht ‘glamping’.” Als campinggast hoef je tegenwoordig geen concessie meer te doen aan de luxe die je thuis ook gewend bent. Steeds meer mensen zoeken de combinatie van de gezelligheid en het buitenleven op een camping met wat extra comfort. 

Populair

Kroatië, Frankrijk, Italië en Spanje zijn de populairste landen om te gaan kamperen. Maar er zijn nog veel meer mooie landen te ontdekken. “Wij zien dat ons gasten altijd verrast worden in Oostenrijk en Slovenië. De natuur in Slovenië is bijvoorbeeld onverwacht mooi. En het prijsniveau van het dagelijkse vakantieleven ligt er echt een stuk lager dan elders”, aldus De Maeyer. “Maar vergeet ook België en Luxemburg niet. Ook dichterbij zijn prachtige campings op mooie locaties, net als in Nederland. Die hebben allemaal een hoog voorzieningenniveau en de meest moderne accommodaties.” 

Zomers vertier

Wie zon en strand zoekt, kan mooie strandcampings vinden in Frankrijk, Portugal en Spanje. Of ga voor het mooie Kroatië. De gevarieerde kustlijn daar biedt volop zomers vertier. De campings in Kroatië zijn stuk voor stuk van hoog niveau met een ruim aanbod van de meest luxe vakantieverblijven. “Wij zijn inmiddels een ware Kroatië-specialist”, stelt De Maeyer. “Met ons aanbod van bijna vijftig campings zijn in alle regio’s van Kroatië vakanties te reserveren. Juist Kroatië biedt de perfecte combinatie van luxe campings en prachtige natuur. En dat in een heerlijk klimaat.”

Op de websites van touroperators staan alle landen en regio’s opgesomd waar een campingvakantie kan worden geboekt. Online is zo’n vakantie tegenwoordig binnen no time geboekt. Hier kun je vaak aangeven of je als gezin met jonge kinderen een verblijf zoekt of als stel. Daarna hoef je alleen nog maar je voorkeur aan te geven voor glamping, een stacaravan, safaritent of bungalowtent. Met het invoeren van de data komt direct de beschikbaarheid en prijs in beeld. Het hele proces is in een mum van tijd afgerond. 

Vind de mooiste campingvakanties bij Vacansoleil: www.vacansoleil.nl