Een bijbaantje naast je studie kan zomaar een serieuze betrekking zijn. Hbo-student Bente Loman is tweemaal per week volwaardig teamlid op een kinderopvang.

Studeren én een echte baan hebben? Bente Loman heeft er altijd naar gestreefd. Naast haar hbo-studie Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam werkt ze twee dagen per week voor de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland, Partou. Al vierenhalf jaar is ze een vast gezicht voor ouders en kinderen van een kinderopvang in Utrecht. Loman: “Ik heb heel bewust eerst het mbo gedaan, pedagogisch medewerker. Het mbo-diploma maakt het mogelijk dat ik naast mijn vervolgstudie aan het hbo op een kinderopvang kan werken. Ik heb geen vast contract, wat ik een voordeel vind. Partou is een erg flexibele werkgever. Binnenkort ga ik voor mijn studie drie maanden naar Curaçao, als je zoiets op tijd aangeeft, is zo’n onderbreking geen probleem.”

Plek gevonden

Na haar hbo-studie wil Loman de richting op van social work voor tienermoeders en kinderen, maar voor nu heeft ze haar plek gevonden. Loman: “Ik hou van het contact met de kinderen, de band die je met ze krijgt terwijl je ze ziet opgroeien. En ik voel heel veel waardering van de ouders. Die vinden het fijn dat je zo hard voor ze werkt en er voor hen bent.” Loman is verbaasd dat ze geen studiegenoten kent die dit werk ook doen. “Ik werk met een fijn team, het verdient goed en ik doe veel ervaring op. Ik zie mezelf ook niet meer werken als vakkenvuller of in de horeca. Met mijn mbo-diploma kon ik op de groep werken. Hbo-studenten kunnen dat ook als ze hun propedeuse hebben gehaald. Niet iedereen schijnt dat te weten, maar ik raad het van harte aan.”

» Word jij onze nieuwe collega? Kijk voor informatie op www.werkenbijpartou.nl