Hoe ontwikkel je de meest effectieve, snelste en ook nog eens voordeligste online typecursus voor kinderen? Hans van Egmond en Marianne Dijkhuizen van typecursus Tiktop vonden het antwoord bij hun eigen kinderen.

“Het schooljaar begint weer, dat is hét moment om blind te leren typen met tien vingers,” zegt Hans van Egmond van Tiktop. Er zijn volop aanbieders van cursussen, maar, zo viel Van Egmond op, vaak lijken die meer op (dure) spelletjes dan op beproefde lessen. Met zijn bedrijf Tiktop waarmee hij al marktleider is in online typecur- sussen voor volwassenen, wilde Van Egmond het heel anders aanpakken. “Ik heb aan mijn eigen kinderen gevraagd hoe ze wilden leren typen. Gewoon, zoals we de rest van ons leven het gaan doen, zeiden ze. Dus ‘old school’ leren typen zonder spelletjes en hulpmiddelen.”

Spannend en leerzaam

De cursus die Van Egmond ontwikkelde, heeft zich bewe- zen. “Saaie regeltjes overtypen hoeft niet. Typen leer je bij ons op basis van leuke, spannen-de en leerzame teksten, van bekende Nederlandse schrijvers of uit actuele krantenartikelen. En we geven extra veel aan- dacht aan taal en taalgebruik. Je leert niet alleen blind typen met tien vingers, je leert ook beter spellen en je verbetert je

“Je leert niet alleen blind typen met tien vingers, je leert ook beter spellen en je verbetert je taal en grammatica.”

taal en grammatica. We hebben het hele spellingsprogramma van de basisschool in de cursus verwerkt.”

Diplomagarantie

De typecursus voor kinderen van Tiktop (er is ook een variant voor dyslexie) bestaat uit twintig lessen. Van Egmond: “Eerst leer je elke les twee letters, dan is er een les voor de speciale lees-tekens, denk aan de # en @. En dan ga je door veel te oefenen automatiseren, zoals dat heet. De cursus is zo opgebouwd dat als je elke dag één les doet, en de lessen doorloopt, je binnen drie weken jouw diploma kan halen, dat garanderen wij.” De gemiddelde eindresultaten bij Tiktop zijn: een typesnelheid van 180 aanslagen per minuut en een nauwkeurigheid van 96,4%.

Enthousiast geworden over de meest effectieve, snelste en ook nog eens voordeligste (inclusief lesmateriaal en diploma) online typecursus voor kinderen? Begin dan vandaag nog met de gratis proefles, of schrijf je direct in op www.tiktop.nl