Groot plat dak en toch geen zonnepanelen? U negeert niet alleen de mogelijkheid om te vergroenen, u laat ook geld liggen. Voor het ‘gedoe’ hoeft u het niet te laten. Onafhankelijk B2B-specialist BenSnm Solar neemt u eventueel alles uit handen. Dat geeft overzicht en rust.

“Onbegrijpelijk toch, dat niet elk plat dak op een industrieterrein vol ligt met zonnepanelen?” Henk Nijman, ceo en technisch manager van BenSnm Solar, verbaast zich er dagelijks over. “Je negeert zo niet alleen een mogelijkheid om te vergroenen, je laat simpelweg ook geld liggen.” De angst voor ‘gedoe’ is volgens hem onnodig. “We doen met ons bedrijf zonneprojecten op daken vanaf 1000 m2, dus niet voor particulieren, maar echt B2B. Daarbij kun je het hele traject uit handen geven, inclusief de verhuur van het dak.” In dat geval is BenSnm Solar verantwoordelijk voor onder andere de ontwikkeling, bouw, exploitatie én het onderhoud van de zonnepanelen. “De verhuurder incasseert voor een periode van 25 jaar de dakhuuropbrengsten, krijgt groene stroom van de panelen op het dak en ‘vergroent’ het gebouw. Verder heeft hij hier geen omkijken naar.”

Onafhankelijk en flexibel

Nijman zelf heeft een lange carrière achter zich in projectmanagement: bouwen, financieren, ontwikkelen of begeleiden, opstarten, exploiteren, onderhouden. “We brengen,” zegt hij, “met ons bedrijf, naast een groot netwerk, een enorme hoeveelheid kennis en ervaring in en vooral: we doen dat onafhankelijk en flexibel.” De opdrachtenportefeuille van BenSnm Solar illustreert de flexibiliteit in de uitvoer van de werkzaamheden. “Er zijn klanten die alles bij ons neerleggen, de hele keten van advies en ontwikkeling tot financiering en bouw. Anderzijds bieden we elk onderdeel uit de keten ook los aan. Alleen een advies of alleen de ontwikkeling? Het kan allemaal. Onlangs werden we ingehuurd door een ondernemer wiens bestaande zonnepark niet goed functioneert. Dan maken we een analyse – met onze kennis en ervaring zijn we op dat moment de leercurve van de klant.”

De onafhankelijkheid van BenSnm Solar geeft het bedrijf een unieke positie in de branche. Nijman: “We kunnen samenwerken met wie we willen, en we kunnen werken met wat we willen. Daar zijn we volledig transparant in.”

Voor meer informatie: www.BenSnmsolar.com