Deze charmante Vlaamse stad, halfweg tussen Antwerpen en Brussel, heeft genoeg zomermomenten te bieden tijdens de vakantie.

Mechelen telt meer dan 300 beschermde gebouwen, wat er meer zijn dan Brugge. De stad aan de rivier Dijle heeft een brede waaier aan activiteiten voor jou in petto. Je wandelt langs pittoreske straatjes en stadspaleizen uit de Bourgondische periode en komt tot rust op een terrasje op de Grote Markt met zicht op de Sint-Romboutstoren. Dit juweel van Brabantse gotiek heeft op 97 meter hoogte een skywalk. Eenmaal boven word je op een panoramisch uitzicht getrakteerd.

Mechelen is de laatste jaren een bruisende stad geworden in de schaduw van de bekendere Belgische steden. Nergens smaakt het prijswinnende Gouden Carolus-bier van stadsbrouwerij Het Anker verser, want je bevindt je aan de bron. Mechelaars zijn Bourgondiërs in de brede zin van het woord. Ze ontmoeten elkaar in de levendige cafés, gaan op bezoek bij lokale chef-koks en de vele pleintjes in de binnenstad veranderen bij de minste zonnestraal in openluchtkroegen.

De Belgische centrumstad heeft ook een oase van groen en rust in de aanbieding, met zijn vele stadparken, fiets- en wandelroutes en de fraaie natuurgebieden die zich op een boogscheut van de historische stadskern bevinden. Het is, kortom, onmogelijk om op één dag alles uit je bezoek aan Mechelen te halen. Gelukkig beschikt de stad over vele karaktervolle logies. Je slaapt er in de kerk waar wereldster Stromae is getrouwd, in een voormalige sigarenfabriek of op de plek waar ooit vele Mechelaars leerden zwemmen.

Mechelen is vanuit Nederland gemakkelijk bereikbaar met de trein en heeft ook verschillende randparkings die zich op wandelafstand van de Grote Markt bevinden. Plan je boottochtje op de Dijle, je bezoek aan het Kunstuur of selfiemoment op de Sint-Romboutstoren al maar in. Ben jij binnenkort ook zo ondersteboven van Mechelen?

Je ontdekt het volledige aanbod van Mechelen op www.visitmechelen.be/zomer.