De sneeuwvakanties komen er weer aan. Bij Duijvestein Winterstore vind je alles wat je nodig hebt om goed voorbereid op de piste te staan. In het nieuwe wintersport Experience Center bij SnowWorld Zoetermeer zit je helemaal in de wintersportsfeer en ben je verzekerd van de beste expertise.

Duijvestein Winterstore is al 67 jaar volledig gefocust op de verkoop van wintersportartikelen. Naast de oorspronkelijke winkel in Den Haag is de ski- en snowboardexpert te vinden bij SnowWorld Zoetermeer en Landgraaf en zijn er drie kleinere winkels onder het label Mount by Duijvestein.

Story room

De winkel in Zoetermeer is compleet omgegooid qua beleving en gevoel. “Als je de centrale hal van SnowWorld binnenkomt, zie je een pop-up store waar we elke twee maanden een ander merk uitlichten, samen met het merk zelf,” vertelt Edwin Stulemeijer trots. Ernaast bevindt zich een ‘story room’ waar het verhaal wordt verteld van het merk. Aan de andere kant van de centrale hal bevindt zich de ‘normale’ winkel. Na een make-over, deze zomer, is de ruimte uitgebouwd tot een Experience Center. Een inspiratieplek waar de voorpret voor de wintersportvakantie al begint. “Met de grote oppervlakte hebben we allemaal mogelijkheden om de collectie optimaal te presenteren en via videoschermen het wintersportgevoel toe te voegen aan het verhaal.” De paskamerskamers zijn veel ruimer dan wat je normaal tegenkomt. Zo is er zelfs een familiepaskamer, waar je samen met je kind in alle ruimte en rust de wintersportuitrusting kunt uitproberen. Nieuw is de eigen ‘social media’-ruimte waar je je toffe nieuwe set kan fotograferen en delen. “In vergelijking met online aankopen, die je thuis in je slaapkamer past, is dit een enorm verschil.” Periodiek wordt ook het outlet-magazijn opengesteld voor publiek.

“We zorgen voor een echte wintersportbeleving, samen met de skibaan en de horeca. Het grote verschil met online is dat je de ski of snowboard kunt uitproberen en voelen. Omdat we bij de skibaan zitten, heb je de mogelijkheid om de ski’s en snowboards te testen. Op basis van je eigen verhaal schatten we met de klant in welke ski of snowboard het beste past.” Een trend is dat ski’s onder de voet iets breder zijn, zodat je buiten de piste en in slush wat makkelijker door de zachte sneeuw skiet. “Met de moderne ski’s is draaien veel makkelijker. Het kost minder kracht en je hebt minder techniek nodig. Bij snowboards zit de verandering vooral bij het in- en uitstappen dit is tegenwoordig heel eenvoudig dankzij de ‘step on’-binding.”

“Wintersport is vakantie en plezier. De aanschaf van nieuwe spullen is onderdeel van dat plezier.”

3D-scan voor skischoen

Als je bij Duijvestein nieuwe skischoenen koopt, wordt eerst een analyse van de voet gemaakt. Met digitale scanners wordt een 3D model van je voet gemaakt. “Aan de hand van het 3D-model kunnen we o.a. zien wat de breedtes en leeshoogtes van de voet zijn. Waarbij we eventueel zolen op maat kunnen maken.” Het passen van de schoenen vindt plaats in een afgezonderde ruimte waar je samen met de adviseur in alle rust kan passen. “Veel mensen hebben al gauw last van de voeten, dus daar willen we alle aandacht aan besteden.” Stulemeijer raadt expliciet af om skischoenen online te kopen. “Voor het voelen en vergelijken, en ook het aanpassen aan je voeten, daarna, heb je kennis en apparatuur nodig.” Duijvestein heeft ovens, waardoor de harde buitenschalen zachter worden en de schoenen 5 tot 8 mm breder kunnen worden op bepaalde plekken.

Stulemeijer heeft groot vertrouwen in de aantrekkingskracht van het Experience Center: “Onze retailbeleving is fysiek én online. 80% tot 90% van de klanten in de winkel oriënteert zich online. Maar wintersport is vakantie en plezier. Het aanschaffen van de spullen is onderdeel van dat plezier. Zeker bij onze winkels bij SnowWorld is het een dagje uit. Je kijkt in de winkel rond, je gaat een beetje skiën en je sluit de dag af in het restaurant.”

Bezoek de website van Duijvestein voor meer informatie