De zomer is het recreatieseizoen bij uitstek. Een mooi moment om de recreatieverzekeringen van AnsvarIdéa in de spotlight te zetten. We spreken erover met productspecialist Pieter Kroon. 

Wie is AnsvarIdéa?
AnsvarIdéa is een kleine verzekeraar die zich onderscheidt door haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ansvar verzekerde al vanuit een principiële gedachte lang voordat het populair werd.

Wat zijn recreatieverzekeringen?
Bij recreatieverzekeringen kun je denken aan verzekeringen voor een kampeerauto, boot, recreatiewoning en caravan, maar ook aan het verzekeren van sport- en hobby-uitrustingen zoals golfspullen en surfplanken. En niet te vergeten de doorlopende reis- en annuleringsverzekering.’ 

Kun je voorbeelden geven van de manier waarop jullie duurzaamheid verwerken in de recreatieverzekeringen?
‘We zijn druk bezig de recreatieverzekeringen toe te voegen aan onze Bewust-lijn. Dit duurzame label is nu al de standaard in onze opstal- en inboedelverzekering en bij de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. De recreatieverzekeringen gaan ook mooie duurzame dekkingselementen krijgen. Nu al bieden we een verhuurdekking. Hiermee kunnen recreatiewoningen het hele jaar door worden gebruikt in plaats van maar een paar weken. Dit sluit mooi aan bij de deeleconomie en helpt schaarste op dit gebied tegen te gaan. Binnenkort komen we ook met een overdekking als je de schade laat herstellen in plaats van vervangen, plus een hogere uitkering om je recreatiewoning te verduurzamen. Een ander voorbeeld dat er aan zit te komen is het automatisch meeverzekeren van zonnepanelen op vakantiehuizen en campers. 

Zijn er andere punten die je graag wilt uitlichten?
‘Onze kracht komt vanuit de betrokkenheid van onze medewerkers, wij kunnen het verschil maken met een persoonlijke en vakkundige benadering. Dit stelt ons in staat snel in te spelen op ontwikkelingen in de markt, waardoor we kunnen streven naar het overtreffen van de verwachtingen van de klant. Dit vanuit een breed palet van recreatieverzekeringen die we de komende jaren alleen maar beter en duurzamer gaan maken.’

Meer weten? Bezoek de website van AnsvarIdéa