In 2010 begon Pauline naar het idee van haar zus Annika Weuring met Uit Paulines Keuken. Inmiddels is het een fulltime business die de zussen samen runnen. In oktober komt hun nieuwste kookboek Lekker Makkelijk uit.

“Het is een kookboek voor iedere dag met meer dan 100 lekkere en makkelijke recepten”, vertelt Annika. “Wij weten als geen ander hoe druk iedereen het heeft. En ook als je hard werkt en kinderen hebt, moet je iets lekkers op tafel kunnen zetten.” Alle recepten bevatten maximaal tien ingrediënten. “Die zijn allemaal in de reguliere supermarkt verkrijgbaar.”

Daarnaast is 80 procent van de gerechten vegetarisch. “We zien dat daar steeds meer vraag naar is. Pauline en ik zijn opgegroeid met aardappelen, groente en vlees. We aten elke dag wel iets van een gehaktbal of speklap. De laatste jaren zijn we steeds bewuster geworden van de vleesproductie en alles wat daarbij komt kijken. Af en toe kiezen we bewust voor goed vlees. Dat halen we bij de biologische slager of een goede boer.”

Gezond eten vindt Annika belangrijk. “Maar het moet vooral lekker zijn. We koken met verse ingrediënten, gebruiken veel groenten, maar houden de voedingswaarden niet bij. We zijn niet van superfoods en gebruiken gewoon boter.”

Haar eigen favorieten uit het kookboek? “Ik vind het eigenlijk allemaal heel lekker. Maar als ik een paar dingen moet noemen: de pita’s met haloumi, de gnocchi met pompoen en de Griekse nacho’s met feta en olijven. Daarnaast hebben we ook zoete recepten, waaronder de XXL roze koek. Superlekker en leuk om op tafel te zetten.”

Annika heeft een gezin en een volle agenda. Ze weet dus uit ervaring dat het best lastig kan zijn om dan een goede maaltijd op tafel te zetten. Haar geheim? “Een goede basisvoorraad. Ik heb standaard blikken met tomatenblokjes in de kast, tomatenpuree, passata, kokosmelk, verschillende pasta’s, rijst, risotto, knoflook en ui.

Haar tip: “Probeer eens een pastasaus naar jouw smaak te vinden en leer die uit je hoofd. Als je dat onder de knie hebt, kun je gaan variëren. Zo kun je altijd gemakkelijk een goede maaltijd op tafel zetten.”