Het kost misschien iets meer tijd om zelf brood te bakken dan om er een te kopen bij de supermarkt of de bakker, maar het is de moeite zeker waard. 

  1. Gezond

Maak je je eigen deeg, dan weet je precies wat erin zit: graan, tarwe, vezels. Overmatig zout of andere ongezonde kleur- en smaakstoffen laat je – zo je wilt – gewoon achterwege.

  • Goedkoper

Natuurlijk is het even een investering. De SD-YR2540 broodbakmachine van Panasonic kost 239 euro, maar op de lange termijn is het de investering zeker waard.

Met de automatische programma’s bak je niet alleen brood-, maar ook pizza- en pastadeeg. Het brood dat je zelf bakt is altijd goedkoper dan het brood in de winkel. Het verschil per brood is soms wel twee euro. Reken uit je winst.

  • Makkelijk

Zelf brood maken is met een broodmachine een fluitje van een cent. Voor een simpel brood heb je slechts een paar basisingrediënten als water en gist nodig. Kneed- en rijstijd kun je gewoon van tevoren instellen.

  • Het ruikt lekker

Begin je het weekend met versgebakken brood, waarvoor je de deur niet uit hoeft? Dan is bijkomend voordeel de geur. Want de geur van versgebakken brood, daar kan geen geurdispenser tegenop.